Nyt on ollutkin pitkä tauko kirjoittamisessa tuon katkoksen takia. Yritän muistella mahdollisimman paljon mitä tyttö on oppinut milloinkin...

Juhannuksena maisteltiin ensimmäiset porkkana soseet. Ilmeet oli myös sen mukaiset  "Äiti mitä sä oikein annoit mulle ?!?!" 
Minun oma maito on hieman alkanut vähentymään, joten olemme alkaneet maistelemaan myös maidonvastiketta. Ekalla kertaa tuli hirmuinen huuto ja ei meinannut maistua äidinmaito enää ollenkaan. Vastikettakin ollaan tämä viikko maisteltu ja nyt menee aikalailla kun vuorotellaan äidinmaitoa, vastiketta,äidinmaitoa...  Pakkasessa onneks on vielä minun maitoa, mutta kyllä sekin aikanaan loppuu niin hyvä aloitella ajoissa totuttamaan kaikkkeen ja kummiskin jossain vaiheessa on siirryttävä kokonaan vastikkeelle.

Lilja tykkää seurailla ympärisötään koko ajan enemmän ja enemmän. Touhumatolla pyörii jo ympyrää, eli pitää vahtia tarkasti minne jättää. Myös Lilja on kääntynyt jo mahalleen. Sekin saatiin tallennettua videolle. Se oli vaan pitkän työn takana niin videokin on aika pitkä. Katotaan jos sen tänne saisin ladattua.  Kannattelee hienosti päätään kun nostaa käsistä ilmaan ja mahallaan viihtyy koko ajan pitempiä ja pitempiä pätkiä, harjoitellaan jokapäivä.

Yörytmi on kaikkea muuta paitsi säännöllinen... Välillä nukkuu niin että mennään kahdella syötöllä ja välillä heräillään puolentoista tunnin välein, silloin koetellaan minun univelkoja. Päivisin tulee myös jotain itkupotkuraivareita ja aina välttämättä en tiedä syytä mikä on. Mietitään josko ne olis kasvukipuja tai jos hampaita alkais tulemaan, sillä tyttö kuolaa aika reippaasti ja kaikki menee suuhun. Kylmää purulelua Lilja tykkää imeskellä, joten hampaita odotellessa.

Kiraa ollaan tutustutettu Liljaan ja hyvin on mennyt. Antaa Kiralle luun alkuun niin käy vaan kattomassa tyttö ja käy viereen makaamaan. Pari kertaa on nuolassu tytöltä naaman märäks, mutta siitä on tullu vaan naurua. Vissiin tytöstä koiratyttö tulee.

Oodi on jo konkari tytön kanssa. Tyttö on ollut Oodin aikana myös lattialla ja hienosti kiertää puuhamaton kävellessään. Maate käydessään menee kylläkin puuhamatolle tytön viereen. Olen myös kokeillut mitä oodi sanoo kun tyttö koskettaa Oodia ja hieman repiikin sen minkä kiinni on saanut. Oodi on hienoti ottanut kaiken "kidutuksen" vastaan eikä ole milläänsäkkään. Katotaan kunhan tyttö lähtee liikkelle mitä tapahtuu. Vanha muori niittihän ei sano mitään vaikka kuinka retuuttais, se on kokoeiltu kaverini lapsen kanssa. On nää kyllä niin ihania lapsiystävällisiä.

Tyttö on käynyt kerran yökyläilemässä Helsingin-mummulla ja siloin me päästiin mökille. Olipas ihana rentoutumis hetki. Käytiin lenkillä, saunottiin ja syötiin hyvin. Kiitos siitä mummulle!

Viikko sitten Lilja oli myös minun äidillä, peräti kaksi yötä kun me lähdettiin jämsään sakuleirille (siitä enemmän koirien kuulumisissa). Lähtö oli kyllä tosi vaikeaa, kun tiesi että peräti kaksi yötä erossa tytöstä. Pari kertaa leirillä tuli tippalinssiin kun ikävä tuli. Piti vaan nopeesti lähteä touhuamaan jotain muuta niin pääsi ikävästä. Kiitos myös minun äidilleni, vaikkei täältä lukemaan pääsekkään, kun ei käytä tietokonetta.

Ensimmäisenä 4kk neuvolan mitat:

Paino 6010g (5460g, 5015g, 4945g)
Pituus 62cm(59.5cm 57.2cm 55.5cm)
Päänympärys 40.5cm (39.3cm 38.5cm 37cm)

Lisäilen jos vielä jotain muistuu mieleen. Tässä varmaan tärkeimmät 3kk kuvia laittelen nyt, mutta 4kk kuvat laittelen myöhemmin kun en ole vielä keräillyt kasaan niitä.