Voi ihana pumpulilumi. Eilen eli torstaina Markuksen tultua töistä lähettiin juoksuttamaan Sisua ja Kiraa. Heiteltiin pellolle lumikökköjä joita koirat tykkäs hakea. Ensimmäisen kerran kun heitettiin ei koirat tajunneet että lumi on niin upottavaa ja koirat kirjaimellisesti upposivat hankeen. Sai koirat tehdä kunnolla töitä että pääsivät lumesta ylös.

Lenkin jälkeen Markus lähti vielä Kiran kanssa hiihtolenkille. Kuulemma loppumatkasta Kira yritti jo hakeutua tielle kävelemään, kun tuo uppohangessa tarpominen alkoi käydä raskaaksi. Kotiin päästyään Kira lössähti kylppärin lattialle kuivumaan.

Tänään eli perjantaina lähdettiin juoksuttamaan Niittiä ja Oodia. Kummllakin oli nakit taskussa, että samalla harjoitellaan luoksetuloa. Niittihän tapansa mukaan löysi jonkun ihanan hajun lumen alta ja eihän siitä näkyny kun häntä. Niin syväksi hanki on menny. Oodi yritti olla Niitin kaivuu jutuissa mukana ja välillä ihan muodon vuoks piti päästää pari haukahdustakin.



Oodia ei vielä montaa kertaa ole juoksutettu toisen koiran kanssa, niin meni välillä hämilleen minne Niitti katos. Hienosti onnistui luoksetulotkin Oodin kohdalla. Kokeiltiin myös että tuleeko luokse kun touhuili siinä Niitin perässä ja tulihan se. Olin ihan yllättynyt. Kokeiltiin Niitille samaa, mutta työmyyrä on työmyyrä eikä malttanut jättää kaivuitaan.

Huomasi myös hyvin karkean- ja sileänturkin eron. Oodi pysyi melkeimpä puuhtaana, mitä nyt hieman turpakarvoihin lumi tarttui. Niitti oli taas kuin valkoinen lumipallo. Ehkä joo pitäis kyllä Niitti nyppiäkkin niin ei niin helposti lumi tarttuis.

Oodi teki välillä lähi tuttavuutta kameran kanssa.

Markus lähti Nyt vielä illasta hiihtämään ja otti Kiran mukaan. Samalla hieman silmäilee josko näkis ilveksen jälkiä, kun metsästys seura sai ylimääräisen ilveksen kaato luvan.

Nyt on kyllä pakko sanottava että tästä olen kateellinen. Markuksella oli myös sen serkkupoika mukana ja jano pääsi yllättämään hiihtäjät. No pojat pisti nuotion pystyyn. Oon niin kateellinen näistä kuvista. Odotan jo että itte pääsen hiihtämään ja päästään tekee nuotiomakkaraa.