Vkl saatiin sisko kyläilemään. Sunnuntaina Inka pääsi ratsastamaan ja siitä pari kuvaakin.

Sää oli taas just osuva, eli vesisadetta ja siksi kuvien laatu on mitä on, kun yritin nopeesti vaan räpsiä välillä kun sade laantu.

 Hevosen valmiiksi laittoa.

Pari sumeaa ratsastuskuvaa.

Märkä ja väsynyt Sillis.

Viereisessä tarhassa oripoika huuteli :)

 



Maanantaina nokat kohti Orimattilaa, koirakouluun. Mukana Oodi ja Kira.

Mummun luota haimme Inkan kanssa serkkumme mukaan ja lähdettiin lenkille. Suurimmat virrat pois koirista.

Koulutukseen en tällä kertaa voinut ottaa Kiraa mukaan, kun vihdoin ja viimein toiset juoksut alkoivat. Joten Oodi pääsi tutustumaan uuteen tilanteeseen ja uusia juttuja.

Alkuun otettiin sivulle harjoitusta ja hienosti tyttö keskitty ja istui oikeaan paikkaan. Ensimmäiset lyhyet seuraamis pätkät otettiin myös. Seuraamis asento hieman vino, mutta eipä sitä mitään voi odottakkaan. Tuli kumminkin sivulla, makupalan avulla. Kontaktia harjoiteltiin koko ajan, eli palkkailin vähän väliä kun itsenäisesti Oodi otti kontaktia.

oli kiva huomata kuinka erilaista on kouluttaa kahta eri rotua, vaikka terrierejä kummatkin ovat. Kira tahtoo oppia ja tiettää jos jotain tekee niin saa palkan. Vaikka häslääkin niin on kiinnostunut minusta ja seuraa missä menen. Oodia taas kiinnostaa kaikki mitä ympärillä on. Tietty Oodi on vielä pentu ja kaikki kiinnosta, mutta Kiraa kiinnosti jo pentuna kaikki mitä teen ja mistä hän saa palkkaa. Oodia pitää hieman ns.houkutella tekemään ja heti suorituksen jälkeen taas kaikki ympärillä oleva kiinnostaa. Loppua kohden tietty oli Oodikin rauhallisempi, mutta sen tekeminen on niin erilaista, kun Kiralla.  

Jos tämä airis ryhmä jatkaa vielä näiden koulutus kertojen jälkeen niin kysyn myös, että pääsenkö siihen toiseenkin airis ryhmään, mutta sinne menisin sitten Oodin kanssa.

Kysyin myös kouluttajalta miten tuon Oodin ilopissailun sais pois ja nyt Oodi on koko ajan meijän kanssa tässä koko asunnon puolella, ilman kontaktia. Ekana iltana tuli yhdet ilopissat ja kaks päivää menny hyvin. Oodi tulee myös hyvin juttuun Liljan kanssa. Niin ei siitäkään ole huolta.

Inka ei jostain kumman syystä saanut tsuumia toimimaan kamerassa ja ei saatu kun pari joten kuten onnistunutta kuvaa.

Palkkausta katsekontaktista.

Tässä vissiin harjoitellaan sivulle menoa. En ole kumminkaan ihan varma.