En alkuun ajatellut tästä lenkistä mitään kirjoittaa, mutta kyllähän noiden kanssa sattuu ja tapahtuu.

Mukana Oodi ja Kira.

Mukaan olin ottanut nakin, että tekisin luoksetuloja. Ensimmäiset nakin palat tytöille, että tiesivät minulla olevan herkkuja ja sitten koirat irti. Hehe ompas minulla hyvä tapaisia koiria (tätähän ei minulta usein kuule:) Joka huudolla kummatkin tuli luokse. Kokeilin myös kun tytöt katosivat jonnekkin mutaojaan, että tulevatko tai lähinnä tuleeko Oodi. Kirasta tiedän että se ei malta tulla. Ja voi kuinka hienoa Oodi tuli kuin tulikin luokse. Mielestäni Oodilla on tällä hetkellä tosi hyvin hallussa luoksetulo. Tais tehdä vaikutuksen sen viime kertainen karkaaminen.

Jonkun aikaa käveltyä huomaan että nyt kolme otusta juoksee peräkanaa hirmuista vauhtia, pois päin minusta. Ark. Se oli jänis. Työt olivat metsän reunasta löytäneet jäniksen ja nyt oli ajo käynnissä. Mietin pariin otteeseen huudanko vai menisikö se kuuroille korville. Päätin huutaa. Hetki meni kun ei mitään kuulunutkaan, mutta sitten näen sen minun ihanan pienen mustan tärrini joka juoksee hirmuista vauhtia luokseni. Hienoa. Hetken päästä myös Kira tuli, haki palkkansa ja lähti takaisin josko löytäis vielä jäniksen. Ei onneksi löytynyt.

Mentiin lammelle ja heitin Kiralle kepin. Yllätyksekseni Oodi hyppäsi perässä. Seurasin kuinka käy ja hetken se uikin kunnes tuli pois.

Hetken istuskelin pellolla ja kattelin, kun koirat touhusivat omiaan. Kiralla oli hirmuinen työ ettei Oodi vaan saisi yhtäkään keppiä. Pöljä tyttö.

Vaikka sitä monesta kiroaa koiransa maanrakoon niin kyllä nää tälläset hetket on niin ihania ja taas saa muistamaan miksi olen koskaan halunnutkaan ottaa koiraa ja saatika sitten että nyt niitä on jo viisi.Ja kaikki nää ihanat lenkit joilla sattuu ja tapahtuu kaikkea hupaisaa.

Ainiin Kaikkien koirien kanssa on käyty vaunu lenkeillä. Kaikille ollaan opetettu että pitää kävellä vaunujen takana, eli vauva on yksi lauman johtajista. Ja yläri taas voiton vie tässäkin asiassa meidän pikku koiramme Oodi. Oodi kävelee tosi siististi sivulla, eikä pyrikään ohittamaan vaunuja. Ainoa mikä nyt on ongelmana niin Oodi ei ilmoita mitään ennen kun tuee isompi hätä, eli kakat voi tulla vaikka keskelle tietä.  Muille koirille lenkin alussa pitää hieman muistuttaa, että nyt kävellään sivulla ja vaunuja ei ohitetta.

Vauvan rytmin huomioon ottaen minä olen käynyt puoliltapäivin vaunulenkillä ja Markus on käynyt toisen kerran kun on päässyt töistä.