Lauantaina (9.6.) oli tarkoitus jo aamusta lähteä erämessuille, mutta Lilja päättikin nukkua kymmeneen asti. Myös minä nukuin niin pitkään niin hieman lähtö myöhästyi.

Tyttö meni päiväksi hoitoon niin päästiin Markuksen kanssa viettämään yhteistä aikaa.

Messuilla näkyi sakukavereita ja myös nähtiin Tintin (Ofu) omistajat. Pojatsta on kuulemma tullut todella iso ja hieman jääräpäisyyttäkin löytyy. Tintin pääsen näkemään sakujen erkkarissa, sitä odotellessa.

Mukaamme tarttui Liljalle pikkuinen ensi puukko ja kettupehmolelu. Katseltiin myös jo syksyä ajatellen rinkkaa johonka tytön saa kyytiin.


Puukossa kaiverrus: Lilja 2012

 

Sunnuntaina (10.6.) Nokat kohti Järvenpäätä. Airisten erkkari.

Oli luvattu hieman epävakaista säätä niin tyttö oli puolet päivästä mukana. Kaverimme tuli hakemaan Liljan töidensä jälkeen.

Kira ei vieläkään saanut mitenkään erikoisen hyvää arvostelua. Kira on vieläkin liian pieni ja nyt oli kuulemma huonot liikkeetkin (miunun olisi vissiin pitänyt juosta kovempaa) Lisäilen arvostelun kunhan jaksan kaivaa sen esiin :)

Kiran kasvattaja oli myös mukana joten meidät pyydettiin kasvattajaluokkan. Kasvattajamme olikin toisiksi paras kasvattaja ja KP. Hyvä hyvä!

Kasvattaja vielä lopuksi kiitti, kun olin päässyt paikalle ja että hieno koira Kirasta on tullut ja ymmärtää Kiran arvostelut, kun Kira on enemmän käyttölinjaisen näköinen eikä näyttelylinjaisen. Hyvä mieli tuli :)

Päivän päätteeksi Kirasta otettiin geeninäyte johonkin tutkimuksiin. Kira oli hienosti näytteen oton ajan. Autoon kun pääsin alkoi satamaan vettä, joten sopivasti päästiin lähtemään.

Mukaamme näyttelystä tarttui minulle huppari, jossa teksti selässä "Tassun jälkiä sydämmessä" ja kyltti joka saadaan meidän aitaan.

 

Maanntaina (11.6.) Orimattilassa oli airisten koirakoulu. Voi että meillä oli kivaa. Sain nauraa jopa itselleni.  Porukka on kyllä vallan mainio.

Kira oli tällä kertaa parjon paremmin mitä ekalla kertaa. Silloin varmaan minua jännitti hieman, kun uusia tuttavuuksia myös tullut mukaan. Ja silloin ei sateen takia ehditty käydä mitään pitkää lenkkiä, nyt kerettiin puolitoista tuntia kävelemään. Uimassakin Kira kävi.

Otimme seuraamispätkiä eri kuvioin (Kyllä kahdeksikon tai ympyrän tekeminen voi sitten olla haastavaa :) ja viellä että oikeaan suuntaan) Haastavin harjoitus minulle oli perusasennosta liikkellelähtö silmät kiinni. Kouluttaja naksauttaa kun koira katsoo ja silloin palkkaus. Eli siinä harjoitellaan sitä ettei koko ajan itse katsoisi koiraa.

Odotan jo ensi maanantaita niin päästään taas harjoittelemaan, tietty harjoitellaan kotonakin, mutta porukan mukana se on aina kivempaa ja saa heti kommenttia jos menee joku pieleen ja voi korjata.