Perjantaina illalla lähdimme Jämsää kohti. Lahden kohdalla pysähdyimme ja veimme Kiran hoitoon kaverilleni.

Perillä Jämsässä oltiin varmaan joskus viiden kuuden maissa. Markus vielä jatkoi matkaa metsästysmajalle jossa häntä jo muut metsästyskaverit odottelivat.

Oodi oli siis minun mukanani ja sillä virtaa riitti. Oli kiva tutustua kaikkiin uusiin ihmisiin ja juoksennella ympäriinsä.

Kaverillani oli myös kissoja. Oodi oli vaan hieman yli innokas kissoista, mutta ei yrittänyt murista eikä yrittänyt näykkiäkkään kun ihan lähelle päästettiin. Ksisa ei vaan tainnut tykätä, kun Oodi oli niin yli innokas. Joten kissa tekeytyi isoksi karvapalloksi ja murisi. Päätimme että sen koommin Oodin ei tarvistisi tehdä tuttavuutta kissoihin ettei vaan mitään sattuisi.

Oodista oli hirmusen hauskoja kissojen lelut ja ne mahtui sopivasti suuhun. Jouduimme kummiskin ottamaan lelut pois, ettei Oodi tukehtuisi.

 

 

Kaverillani on myös kaksi vuotias tyttö. Oodi käyttätyi minusta hienosti. Aluksi virtaa tietty oli ja olisi tehnyt mieli hyppiä katsomaan tuota pientä ihmisen alkua, mutta oppi nopeasti  että pitää vaan katsella vierestä.

Oodista oli myös kiva kun sai makoilla sohvilla ja sänkyynkin pääsi. Minustakin oli kiva kun sai ottaa Oodin viereen nukkumaan, niin oli joku lämmittämässä.

 



Oodilla on suurena ongelmana tuo ulkona käyminen. Tietty pääasiassa Oodi on lenkkeillyt omassa ympäristössään, mutta kun vieraalle paikalle mennään niin ei millään meinaa löytyä oikeaa paikkaa tarpeille. Sainkin sitten kävellä pitkästi ennen kun kaikki hajut oli nuuskittu. Onneksi apunani oli kaverini, joka käytti Oodia iltaisin. Iltaa kohden nämä jalat kipeytyvät, niin etten oikein pysty kävelemään.

Löysin kaverini kuvista vanhan kuvan jolloin Niitti oli hoidossa kaverillani.



Markuksen reissusta:

Lauantaina Metsästys porukan mukaan lähti paikallislehden toimittaja, tutustumaan luolametsästyksen saloihin. Kunhan tuo lehtijuttu julkaistaan niin voin laittaa vkl kuvia tänne.  Mukana myös oli yhteensä neljä mettämiestä koirineen, paikallinen opastaja ja joitain paikallisia metsämiehiä jotka olivat kiinnostuneita luolametästyksestä. Yhteensä koko reissulla oli 9kpl sakuja. Siinä oli vara valita oikean lainen koira oikeaan koloon.

Lauantaina Caksulla saatiin ladon alta yksi kettu, joka oli Caksun ensimmäinen repolainen. Muilla koirilla saatiin vielä päivän aikana kuusi supia.

Sunnuntaina vanhamuori Niitti pääsi heti hommiin, maan alle. Niitillä saatiinkin kaksi supia. On se kumma, kuinka noilla hampailla/leuoilla saa vielä jotain aikaiseksi. Kuulemma toiselta supilta oli kallo kirjaimellisesti tuusanuuskana, kun Niitti oli niin voimalla purrut. Koko päivän saaliiksi tuli kuusi supia, Markuksen aikana.

Alkoi jo ilta hämärtämään ja Markus joutui hieman kesken lähtemään pois, kun kotimatka olisi vielä edessä. Muu porukasta vielä jatkoi ja saivat vielä kaksi supia lisää.

Koirille ei mitään sen pahempia vammoja tullut. Niitillä on nyt tollanen löysä vanhan koiran iho, niin leukanahka hieman alkoi roikkumaan, mutta ei mitään sen vakavampaa. Kotona annettiin kummiskin särkylläkettä ja antibioottia, ettei vaan mitään tulehduksia tulis.