Pitkään on jo tehnyt mieli kunnon valkosipulin makua. Tänään teimmekin Espanjassa yleistä alkupalaa, eli pilpiliä. Meijän tämä oma versio on hyvin laimea siihen verrattuna mitä Espanjassa (Noin vuosi sitten olimme reissussa) syötiin, mutta kyllä tämänkin päälle sai reilusti maitoa juoda.

Pilpiliinhän tulee ensinnäkin isoja katkarapuja. Liemeksi öljy, joka melkein peittää katkaravut. Mausteeksi tällä kertaa laitettiin viisi valkosipulin kynttä (Kolme kpl murskattuna ja kaksi kpl siivuina) ja pilpil maustetta jota saatiin mukaan Espanjasta. Sitä en tarkalleen tiedä mitä se mauste sisältää, mutta sitä maustetta laitettiin yksi tee lusikallinen. Eli noita mausteita voi laittaa sen verran kun haluaa, ihan oman maun mukaan. Kuinka tulista kestää. 

Kaikki nämä ainekset voi laittaa ihan normipannulle tai valurautapannulle niin ruoka pysyy pitempään kuumana. Pilpil kiauhautettaan kunnolla, että katkaravut saa hieman väriä. Ruoka kannetaan kiehuvana pöytään ja siihen dibataan patonkia. Nam nam että on hyvää. Tätä ei siis todellakaan paljoon pysty kerralla syömään kun tulista on.

Kuvan otto hetkellä osa katkaravuista on jo syöty, kun pilpil pitää syödä heti kiehuvana.