Ihan yllättäin lähettiin vielä työpäivän päätteeksi mätsäriin, Lahteen. Maikin lemmikkikellarin avajais mätsäri.  Sain todellakin päivällä vähän ennen töihin menoa kuulla että Lahdessa olisi tämmöinen ja sehän alkoi himottamaan. Koirat ei tietenkään olleet missään hienoimmassa kunnossa, mutta otimme kaiken harjoituksen kannalta.

Paikalle kun saavuimme, näimme hirmuisesti koiria. Mietimme jo että pitkä ilta tulossa ja taas yö unet jää vähiin. Kehät alkoivat ja puunasimme koirat pikaisesti johonkin kuntoon että voi viedä näytille.  Koirilla oli älyttömästi virtaa, kun kummiskin kummatkin olimme olleet päivän töissä ja joskus ennen kun minä lähdin töihin olin käyttänyt koirat. Ja niin kaikkein pahin pelkoni toteutuikin Kiran kanssa. Hädät tuli suoraan kehään. Huokasimme myös numerot saadssamme, että kehät ei ole pällekkäin, mutta toisin kävi siinäkin. Sisun kehää saimme hieman aikaistettua, mutta silti se meni hieman Kiran kehän päälle. Kiran kehän tuomari oli kummiskin kiva ja he odotivat hetken ja vaihdoimme koiria lennossa. 

Kiran esiintyminen: Kira Esiintyi taas hienosti ja varmasti. Parina meillä oli sileäkarvainennoutaja. Harjoittelemaanhan mätsäriin mentiin jotenka nyt uskalsin antaa Kiralle tilaa ja annoin sen juosta hieman edelläni ja ohjasin hinnassa. Hienostihan se juoksi ja tuntui että paljon paremmin meni kun ennen. Pariosiossa Kira sai sinisen eli kakkosen. Kakkosten kehään mentiin hieman kiirellä kun juuri olin ollut Sisun kanssa toisessa kehässä. Kakkosten kehässä pääsimme kymmenen parhaan joukkoon. Olen tyytyväinen koiran esiintymiseen ja suoritukseen. Tuomari mietti pitkään että ketä valitsee eli ei ollut helppo päätös. 

Sisun esiintyminen: Sisun vahvuus on kävelemenin ja hyvät liikkeet. Seisominenkin menee yleensä tosi hyvin. Nyt huomasin,että Sisu ei anna kunnolla koskea takapäähänsä ja yrittää kyykätä. No Sisunkin knssa pääsimme harjoittelemaan uutta. Esitin Sisun vapaasti, ilman että asettelin Sisua. Kehuin tosi paljon ja hienostihan se seisoi niinkin. Tuomari tykkäsi Sisusta todella paljon, paitsi taas tuli hieman kyllä vitsillä sanomista leuasta ja niimpä tuomari nimittikin Sisun  mäyräkoiraksi. Pariosiossa saatiin punainen eli ykkönen. Ykkösten kehässä taas tuomarilla oli vaikea päätös edessä. Metä oli varmaan joku 20kpl yhteensä samaan aikaan. Saatiin juosta monta rinkiä. Ennen kun tuomri tiputti meidät, mutta edelleen kehui ja oli tosi tyytyväinen sisun ulkonäköön.

Omasta mielestä ilta oli huippu ja päästiin kokeilemaan kummankin koiran kanssa jotain uutta kehässä.

Sisulle aloitimme 5pv antipiottii kuurin eturauhastulehduksen takia. Keskiviikkoa odotellessa, sitten uudestaan kisa kaksikon kanssa mätsäröimään.

Kirasta tuli ainoastaan kuvia kun kaverini oli kuvaamassa.